Coaching

Voor wie
Soms zijn er momenten in je leven dat je vastzit. Je wilt iets veranderen aan de manier waarop je je leven leidt, wilt bepaalde doelen bereiken maar komt hierin zelf moeilijk vooruit. Als coach kan ik jou hierbij helpen. Daarbij is belangrijk dat je gemotiveerd bent om zelf met je coachvraag aan de slag te gaan.

Voorbeelden van coachonderwerpen waarmee je bij mij terecht kunt zijn:

  • Meer inzicht in wie jij bent, wat jouw kwaliteiten zijn en wat jij belangrijk vindt
  • Met meer zelfvertrouwen in het leven staan
  • Je wilt de regie (terug) op je leven
  • Je hebt het gevoel dat je vooral anderen aan het pleasen bent
  • Beter je grenzen aangeven
  • Stress en burn-out
  • Je hebt last van faalangst

Hoe werk ik
In een coachtraject kijken we samen naar wie jij bent, want jij belangrijk vindt, wat jij wilt en wat jou tegenhoudt in je vooruitgang. We onderzoeken welke belemmerende gedachtes en patronen er bij jou spelen en hoe je die kunt doorbreken.
Om gedrag te veranderen is het belangrijk om te weten wie je bent en waar je het voor doet, daarom is hier inzicht in krijgen onderdeel van het traject.

Ik coach ontspannen met een combinatie van warmte en empathie, maar ook nuchterheid, directheid en humor. Ik luister naar je, maar stel waar nodig ook directe en confronterende vragen en daag je uit om uit je comfortzone te stappen. Dit alles met respect voor jouw grenzen en jouw eigen proces.

Ik maak waar wenselijk gebruik van methoden om tot inzichten te komen. Methoden waar ik graag mee werk zijn onder andere: RET (Rationeel emotieve therapie), VD (voice dialogue), waardeoefeningen en kernkwaliteiten.

Coaching is een proces van persoonlijke ontwikkeling dat zich zowel in de sessies als daarbuiten afspeelt. Daarom krijg je na de sessies ook huiswerkopdrachten mee, waardoor je tussen de sessies in ook met je coachvraag en ontwikkeling bezig bent. Met behulp van de sessies en de opdrachten kom jij in beweging en tot inzichten en vind je jouw eigen antwoorden.

Online coaching
Ik coach ook online, via beeldbellen. De periode van corona heeft geleerd dat dit een fijne, effectieve manier van coachen is met vele voordelen. Zo scheelt het reistijd, kan het plaats onafhankelijk en kan de coachee een plek kiezen die voor hem/haar veilig en vertrouwd is. De connectie en diepgang van het gesprek doet naar mijn ervaring online niet onder voor fysiek.

Praktisch
Een coachtraject duurt meestal 4 tot 6 sessies. Een coachsessie duurt 1,5 uur. Ik begin altijd met een vrijblijvend intakegesprek van ongeveer een half uur. In dit gesprek verkennen we de coachvraag en kijken we of er een klik is. Indien we er beiden vertrouwen in hebben gaan we samen het coachtraject aan.